Wednesday, February 2, 2011

Muffin Cekelat

Morning uolsss...hari ni sunyi je kann..ramai yang dah cuti beraya ye?? hehee

Malam tadi mood rajin kembali..semenjak dua menjak ni aku rajin buat kek la. Tak tau pasal per. Sampaikan mak aku naik pelik. Mak cakap kenapa ko kemaruk sangat buat kek ni ha??
Agaknye pembawak budak kot..Tettttttttttt.. Jeng jeng jeng...

Semalam time lunch aku terjah kedai BS Bakery kat depan opis aku ni. Niat nak membeli box plastik tuk letak kek masa nak bawak ke rumah mertua sabtu ni. Sekali ternampak tepung muffin. Dengan selamba aku merembat tepung muffin itu siap ngan cup dia dan hiasannye lagi.

Bila dah dibeli, aku ni tak leh nak tunda2 lagi.Memanglah tangan ni gatal nak terus buat. Makanye bersilatlah aku kat dapur. Haihhh..untung En.Cerp dapat isteri cam aku ni kan. Rajin buat kek. Rajin jugak buatkan nasi goreng peberet. Adeh..Masuk bakol angkat sendiri..Ntah larat ke idak..muahaha


Muffin cekelat yang belum dibakar lagi. Selekeh je kan??

Muffin yang dah siap dibakar.. Qaisz makan bape ketul ntah..
Dia makan panas2. Mana taknye asikla ke dapur
tanya da siap ke belum kek dia tu..

Isi kat dalam cup tu tak sama rata. Maka ada yang tinggi cam gunung.. Ada yang rendah
cam aku. Eh?? hahhaa


No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...