Monday, July 20, 2009

Aktiviti kami di hari Jumaat, Sabtu Dan Ahad

Oleh kerana dek kebizian ngan keje2 opis, maka aku combine skali aktiviti aku dari Hari Jumaat Sabtu ngan ahad..bleh kan??? Pedulik laaa...kehkeh..

Hari Jumaat
Balik keje terus amik MOTHER IN LAW (MIL) kat tempat kije dia...sebab adik ipau a.k.a angah a.k.a isam ada meeting katanya..citer pasal adik ipau ni, dia skang pon udah ada blog ye..terkena virus dari abang sulong ngan kak ipau nye lah ni..kahkah
Macam biasa ler klu dah aku pegang enpon kan...apa lagi...snap muke sendiri lah..hahaha...
sebab hari Jumaat tu aku ngan En Cerpelai sedondon..pakai baju kaler biru..baju masa hantaran kawen 4 taon yang lepas..hahaha





MIL habis keje kul 5.00pm...sejam dia tunggu kat depan kilang..hehee..ktorang smpi dah kul 6.00 pm...pestu terus hantar MIL kat kedai sebab MIL nak beli ikan..MIL suruh turunkan kat kedai je sebab adik ipau masa tu da nak sampai dah pon..so MIL balik skali ngan adik ipau ler..
Malam plak bawak Qaisz jumpa neneknya...biasa la..Jumaat malam sabtu memang slalu ktorang balik umah mertua...hehee...hubby belikan nasi lemak 6 bungkus tuk makan kt sana..time berduit je lah datang bawak buah tangan..time tak berduit ktorang datang bawak buah ..... adehhh...terlucah lak..cisss!!

Lepak sana smpi dekat kul 11.00 malam..lepas tu ktorang pon balik umah sebab da ngantok giler..


Hari Sabtu
Emak ajak aku pergi umah Kak Ita..da lama tak pergi sana katanya..aku pon bawak mak n Qaisz merempit naik moto...masa ni anak sedara mak aku pon ada kt situ gak..ngan cucunya skali..aku geram ngan cucu dia ni...habis dah kucubit pipinya..hehehe
Dah puas berborak, ktorang balik ler apa lagi..lagi pon Qaisz da nangis2 ajak balik sebab ibunya pandai sangat tak bawak susu dia..fadan muke haku!!



Korang geram tak???hehee
Dekat kul 2.00 petang hubyb pon balik..lepas tu hubby ajak pergi Giant sebab nak beli suar kije...dah bape minggu asik pakai suar jin je..kesian jin tu sampai tak de suar nak pakai..
mana kt dalam kereta pon tangan aku gatal nak snap muka aku lagi..hahaha...
hubby sampai geleng kepala...nak buat camane dah hobbyku ini suker bergambaran...wekeke..
Qaisz lak dah lena tidur..masuk giant pon dia masih tidur lagi..hehehe..rembar suar kije hubby, rembat suar pendek 2 helai ngan beli botol susu Qaisz...pestu terus balik..




Kul 8.00 malam lak ajak hubby pergi pasar malam...bleh lak dalam kete hubby cakap cam ni:-

"Ingat nak ajak g umah Kak ina malam ni"

Aku jawab
"Laaa..nape tak cakap dari tadi...jom ler"..
terus cakap jom sebab aku tahu nak tunggu En Cerpelai offer g memane memang agak payah..alang2 dia da ajak tu jangan nak banyak cakap...ikut sajaaa...hehe..

Apalagi aku pon da lama tak g umah kakak aku tu..bukan jauh pon..kat Kg Labohan Dagang, Banting jek...hehee...lepas habi beli makanan kat pasar terus singgah umah kak ita..ajak niece aku..tapi hampeh memasing tak nak ikut...
Balik umah ajak mak ngan abah..derang pon tak nak ikut gak..aku terus kemas bag baju sumer..pestu terus zaasssss ke umah kak ina...sampai sana da kul 10.00 malam.

Tido semalam je kat sana pestu pepagi kul10.00 am dah balik umah dah...hehe..sebab hubby nak siapkan keje dia...hiks..kak ina siap suruh bawak balik buah pulasan lagi...syedappp...balik je umah basuh baju, kemas bilik sumer...
Itu lah dia aktiviti aku semalam...

10 comments:

ijan@2 aka ummihakimi said...

wah.. baiknyer hati Cik cerpelai.... ade paper ke En cerpelai oi???

SyaNa said...

da sehat ye laki ko..
alhamdullilah

miji said...

baik ade makna tu... hehehehe

fieza a.k.a ibu azwar qaiszar said...

ijan,
kehkehkeh...
harap2 tak de pape rahsia yang cik cerpelai sembunyikan dari aku lah ye!!
kalau adaaaa........
siap le!!

tapi aku tau..cik cerpelai nak bagi bini n anak dia gumbira..sebab tu dia ajak p jenjalan...kannn abang kann??

fieza a.k.a ibu azwar qaiszar said...

syana,
yang..a'ah
dah sehat dah...

fieza a.k.a ibu azwar qaiszar said...

miji,
memang ada makna..
huhu

M@L@ said...

tunggu ler ko.. ada permintaan besau laki ko nak tu...hehehhehe... biasa nyer mlm jummaat ko tunggu ler hahhahaha

cerpelai said...

Wei.. weii..!!
Nak amendenya pulak nih?
Gua ikhlas laa.. Tak caya cuba pandang mata gua ni dalam-dalam dengan penuh penghayatan.. Ada semut di dalamnya.. Edehh..!!

easza said...

apa sajalah meeting si miji tu fieza... propaganda je mamat tuh...

fieza a.k.a ibu azwar qaiszar said...

tu ler..ntah2 dating..g tau mak ada meeting..
jumpa client ke "kelain"..
hahah

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...