Monday, October 19, 2009

Tetamu itu...

Hari Jumaat tu aku ada kabo yang aku tgh tunggu kehadiran seseorang kannn...
ni nak story mory skitt. Ramai yang teka betullll. Tetamu itu adalah Pn Syana & Syarul.
Sampai gak derang datang umah aku. Alhamdulillah derang tak sesat. Derang tunggu kat Petronas Pendamar Indah 2. Pestu aku ajak En Cerpelai ngan anak aku p amik derang kat sana.

Derang sampai da petang sebab suami Syana ada hal yang nak disettlekan. Penat2 pon dia turutkan jugak hajat isterinya nak ke rumah aku ni. Syabasss En Syarul. (Wah..aku puji lebih2 ni sebab lenkali bleh Syarul bawak si Syana lagi ke umah aku).hahahaha

Da lama dah berjanji2 ngan Syana nie..So aku tanya Syana nak makan pe nanti.Dia lak request benda yang orang lain tak request. Sampai bertubi2 aku tanya dia betul ke nak makan benda nie. Dia bersungguh2 nak makan benda tu gak. (Kenapa ayat aku cam skema je pagi ni?? lantak lerrrr..hahhaa)

Dia request SAMBAL JAVANESE ngan LEMPENG. Tapi aku kasi extra UBI REBUS ngan PUDINGCOCKTAILYANGTAKBERAPANAKJADITU. hahaha.

Bukan main suke Syana ngan Syarul makan. Sampai leleh2 air mata Syana. Siap dapat "GOOD" lagi dari derang. Erk. tapi bukan aku buat tau sambal tu. Aku tak pandai nak buat banyak2.Kalau skit2 tu tau la. Ala sambal tu menggunakan cili api yang banyak, bawang merah, bawang putih, BELACAN ngan ikan bilis. Pestu tumis cam biasa then campur air. Ikut suka air tu nak banyak mana. Siap...hehee

Qaisz lak tak berapa nak meragam time tu. Siap borak2 ngan derang. Tapi masih memalu lak.Hehe. Syana bukan main suke lagi bila dengar suara Qaisz bercakap..Hehee..Siap amik gambar Qaisz lagi (Yang...nanti update blog yee..aku mau curik itu gambar..kehkehkeh)

Ok lah..aku harap derang tak serik datang umah aku yang tak berapa itu dan laman umah aku pon tengah lecak time tu.hehee...pasni bleh dtg lagi ye..senang kan carik umah aku...
InsyaAllah ada rezeki nnt aku mai umah ko plak ye yang....jangan serik makan SAMBAL JAVANESE YANG PEDAS Tu..hehehe..Aku happy bangat ko dtg umah yang..hehehe...
Aku siap tapau kan sambal tu ngan ubi rebus. Nak tapaukan lempeng dah habis lak...hehehe...

Lupa lak nak citer.. Tak sampai beberapa minit family En Cerpelai pulak sampai umah aku.Langkah kanan le derang kan..Terus hidang kan lempeng itu.hehe..Derang baru balik dari tengok wayang. Terus singgah umah aku nak tgk cucunya tu..hehehe

Ok..Gambar kat aku tak banyak..Kene tunggu Syana update blog ye..hehehe
tapi tengah2 si syarul amikkan gambo tetiba bateri camera derang abissss...so guna anpon sajok..

P/s : yangggg, mak ngan abah aku suka tengok cara korang laki bini sebab peramah..takde nak segan2..susah tau bapak aku nk borak2 ngan orang ni..sebab bapak aku pendiam orangnye..tapi ngan syarul dia bleh layan borak..hehe...siap dapat pujian lagi..hehee..takpe..lenkali bleh lah datang lagi..hehee


Aku ngan my laling Syana...


Sambal JAVANESE ituuuuu....

Puding Cocktailtakberapanakjadi sebab susu cair tu pecah2 lak...

X-Men ngan Syarul...
dok borak sambil isap rokok...


4 comments:

SyaNa said...

weyy nak sambal tu lagiii
balik malam tu teros kitorg sambung makan
tak cukuppp...

nnt dtg umah aku bwk sambal ye yang

Diana (Mama Adam Mukhriz) said...

wahhh .. rezekieeeeeeeeee .. mmg syana & husband dia nie peramah .. bleh jer layan borak2 ;-)

JiEjAh_DeEn said...

x ajak punnn mkn sambal javanesse huwaaaaaaa :((


wahhhhh tetiba interprem :P

cerpelai said...

X-Menn??

X-Ray ada laa..!!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...