Friday, October 22, 2010

Cobaan untuk kuruskan badan

Eh eh..dah jumaat ye hari ni. cepat tul masa berlalu.


Aku dalam proses nak nguruskan badan ye kawan2..idak ku tau ler berjaya ke tidak..tapi kali ni aku sudah nekad mau kurus...sebab apa?? haa jap lagi aku bagi tau sebab2 nye ye..


Aku ada amik satu produk kuruskan badan..tapi tak mau ler aku canang2kan kat sini lagi ye..tunggu betul2 aku da berjaya kurus baru aku heboh satu alam..cehhh..satu alam katanye...huhuhu..lagi pon aku baruuu je guna produk tu...yang da tau tu kasi diam2 ye...


Bila kak Vp, kak red ngan ceera citer pasal korset PB ni aku jadi mula rajin pulak nak pakai korset...aku da lama beli korset ni..beli ngan kazen aku. bulan puasa tahun lepas sudah beli..tapi cam biasa laa.dek kerana malas nak pakai maka korset tu pon tersidai kat dalam almari..kehekeh..


Hari ni aku pakai balik korset tu..azab sikit laa nak pakai. kata pon da lama tak pakai kan. haruslah ketat sana sini. dan hari ni aku jadi cam robot. tp best pakai korset ni..badan rasa mantappp jek..pestu korset ni tak gatal..eh eh, terpromote lakkk..hahaha


InsyaAllah aku akan pakai hari2 dan amalkan produk ittuuu...*moga2 berkesan la ye*


Sebab2 aku nak kurus:-

- bleh pakai kebaya lagi
aku nak pakai kebaya lor...en suami suka aku berkebaya..
kalau dah badan cam skang ni ko pakai kebaya dah rupa cam sarungsss the nangka...
dulu aku ratu kebaya tau *sendiri puji*
masa anak dara aku suka sangat pakai kebaya..banyak woo stok kebaya lama2 kat dalam almari tu..nak buang sayang pulak..tu laa kenangan aku..dating ngan en suami pon aku pakai kebaya gak..hehee..jadi ni lah sebab2 nak kurus..untuk suami jugak kan..


- senang nak carik baju
bila dah kurus senang ko nak carik size baju kan...almaklumlah size2 baju zaman skang ni makin tak cukup kain je aku tengok..size L pon da macam size S..hmmm..so untuk badan macam aku ni hanya mampu memakai size XXL tak pon XL..ikut pada baju ler kan..


- nak sihat
dah gemuk ni memacam penyakit yang sedang menunggu kita tul tak..lagi2 diabetis * nape cam salah eja je ni??* hehe
mengah ok bila naik turun tangga..kalau dah duduk nak bangun balik tu mak aii..cam ngandung 9 bulan je gayanye...


buat masa ni , itu je laa alasan aku..hahaha


sekian..selamat berjaya untuk aku dan untuk korang2 yang sedang berdiet jugak...
caiiyokkkkkkk....


~ akan aku update lagi pasal dietku ini...tungguuuu~

4 comments:

:~:Budak Degil :~: said...

same2lah kite menguruskan badan ye..hehe

Nurul a.k.a Riko said...

Saya pun nk kulus gak...jom samer2 berdiet lepas nie.

dunspeak♥ said...

saya jugak nak kurus..hehee dah lama dah saya nak kurus tapi sampai skang x kurus2 lagikk..heheheee

Mama Kembar said...

good luck! mama tetiap ari niat esok nak diet, tapi esoknya tak diet so niat lusa plak nak diet, last last sampai bila pun tak hahaha

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...